Broccoli met biefstukreepjes

Naturellel Look Photography - Brocolli c001 lr

In opdracht van Lekker Regionaal Product hebben we bij diverse telers en producenten in Zeeland een aantal culinaire reportages gemaakt. Op mijn Youtube kanaal kan je ze allemaal vinden.

Dit gerecht heb ik een aantal jaren gemaakt in het broccoliveld van De Zeeuwse Akker, samen met eigenaar Emiel van de Vijver. Hij teelt alles biologisch en dat proef je.
Broccoli is een supergroente en zou eigenlijk minstens 1 keer per week op het menu moeten staan. Er zitten namelijk een aantal cruciale voedingstoffen in, zoals ijzer en calcium.
Veel mensen koken deze groene krachtpatser en vaak ook te lang.
Dit ten koste van de smaak, textuur en voedingstoffen. Even kort koken, niet langer dan 5 minuten en klaar. Dan is de broccoli nog lekker krokant en heeft het zelfs een wat nootachtige smaak. Je kan hem ook na het kort koken blancheren met koud water. Heerlijk voor in een salade of invriezen en later in een gerecht verwerken.

Kijk hier voor een impressie van de bereiding:

Broccoli met biefstukreepjes

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereidingstijd circa 20 min
  • 750 gr biefstuk of rosbief (kan ook met kipfilet)
  • 500 gr broccoli
  • ± 800 gr aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 200ml olijfolie
  • 2 eetlepels curry poeder
  • 1 eetlepel zwarte gemalen peper
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel verse gember
  • 3 eetlepels honing
  • 100 ml zoete ketjap
  • 1 rode paprika
  • zout naar smaak

Instructions

  • Snij knoflook en gember fijn. Meng in een kom de sambal, olijfolie, ketjap, curry, honing, knoflook en gember. Snij van de biefstuk dunne reepjes van circa 1/2 tot 1 cm dik. Voeg dit bij de marinade. Was de aardappelen en de broccoli. Snij de broccoli roosjes in dezelfde grote en snij de rode ui in ringen.
  • Kook de aardappelen met schil in een ruime pan met water gaar. Giet de aardappelen af en laat ze even rusten. Snij de aardappelen in de lengte en in 4 parten. Verhit olijfolie in een grote pan of wok. Bak circa 5 minuten de broccoli en ui op een hoog vuur. Voeg dan de aardappel toe. Bak dit geheel nog circa 5 minuten. Telkens goed omroeren. Verhit een andere wokpan en roerbak hier het vleesmengsel in op een hoog vuur voor circa 10 minuten. Serveer alles samen op een bord en schenk er een lekker frisse Rosé bij.
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

     

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *