Aardbeientaart Slagroom


IMG-20150622-WA0009

 

Als je van taart houd!! Een heerlijke crunchy bodem met daarop vers geklopte slagroom en verse aardbeien. Dat lust toch (bijna) iedereen. Super lekker!!
Ik heb hiervoor verse room gebruikt en opgeklopt met poedersuiker. Je kan ook kant en klare slagroom gebruiken, maar let wel op, als je vegetarisch bent. In kant en klare slagroom zit gelatine  en is gemaakt van rund.

Kijk hier voor een impressie van de bereiding:

 

 

IMG-20150622-WA0003IMG-20150622-WA0004IMG-20150622-WA0005

IMG-20150622-WA0006

 

 

 

 

 

Aardbeientaart met Slagroom

Ingredients

  • Voor 6 personen - Bereiding 1/2 uur
  • Deeg:
  • 200 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 150 gr koude boter in blokjes
  • 1 geklutst ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 taartvorm met hoge rand van 24 cm (appeltaartvorm)
  • 1 vel bakpapier en bak gewichtjes (droge bonen)
  • Slagroom:
  • 400 ml room
  • 50 gr poedersuiker
  • of kant en klare salgroom
  • 250 gram verse aardbeien

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem en bakpoeder bij elkaar in een mengkom.
  • Voeg de boter, suiker en geklutst ei toe.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een stevige deegbal.
  • Vet de bakvorm in met boter.
  • Druk en verdeel het deeg in de vorm.
  • Zorg voor een hoge rand van ± 3 cm hoog.
  • Leg het bakpapier met de bak gewichtjes erop.
  • Plaats de taartvorm in midden van de oven.
  • Bak de bodem in ± 20 min. op 150 graden gaar.
  • Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de gewichtjes en laat goed afkoelen.
  • Snijd de aardbeien door de helft.
  • Doe de room en poedersuiker in een mengkom.
  • Klop de room stijf.
  • Verdeel de room over de taartbodem.
  • En verdeel daarover de halve aardbeien.
  • Garneer met toefjes slagroom en klaar.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *