Amuse van avocado dille en grijze garnaaltjes

20150530_153920

Ik ben dol op avocado. Als deze rijp is lijkt het net groene boter.
Zo zacht van textuur en smaak. Een zeer voedzaam vruchtje vol vitamine en mineralen.
Ik gebruik regelmatig een mousse van avocado als basis voor een gerechtje.
In dit amuse recept maak ik de combi met dille, citroen en grijze garnaaltjes.
Uiteraard kan je de portie verdubbelen en serveren als voorgerecht.

Kijk hier voor een impressie van de bereiding:

Amuse van avocado dille en grijze garnaaltjes

Ingredients

  • Voor 4 personen bereidingstijd 15min.
  • 2 rijpe avocado
  • 2 takjes verse dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram grijze garnalen (Noordzee garnalen)
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  • Snij de avocado doormidden en rondom de pit.
  • Haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees in een mengkom.
  • Prak het vruchtvlees met een vork en meng tot er een boterachtige massa ontstaat.
  • Hak de dille takjes fijn en voeg ze bij de avocado.
  • Meng alles goed samen en voeg peper en zout toe.
  • Doe de garnalen in een mengkom en pers de halve citroen erover uit.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze bij de garnalen.
  • Neem 4 kleine potjes of amuse lepels en vul deze voor de helft met de avocado mousse.
  • Schep daarover de garnalen en garneer met een plukje peterselie en een partje citroen.
  • Plaats de gerechtjes nog minstens een half uurtje in de koelkast.
  • Serveer er een frisse fruitige witte wijn bij.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *