Gegratineerde mosselen

IMG-20150624-WA0012

Hier blijf ik van eten! Nog een stukje stokbrood in de schaal om de heerlijke saus met knoflook op te vangen. Een paar mosseltjes erbij en dan de krokante laag van de in elkaar gesmolten laag van Panko en Parmezaanse kaas erbij…. “Heerlijk!!”.  Dit is echt een aanrader en makkelijk te bereiden. Je kan het als lunch, diner of tapas en voor mijn part als ontbijt 🙂 serveren.
Ik heb voorgekookte mosselen uit de vriezer gebruikt. Vindt je vast wel bij de super of viswinkel. Vooruit!… Waar wacht je op ga dit maken!

IMG-20150624-WA0008IMG-20150624-WA0010-01

 

Gegratineerde mosselen met parmezaanse kaas en panko

Ingredients

  • voor 4 personen - bereiding 15 min.
  • 1 kg mosselen zonder schelp (diepvries)
  • 4 geperste tenen knoflook
  • handvol gesnipperde peterselie
  • 50 ml olijfolie ( mag ook meer zijn)
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels panko paneermeel of gewoon paneermeel

Instructions

  • Verwarm de oven of grill voor op 200 graden.
  • Doe in een mengkom de olijfolie, geperste knoflook, peterselie, peper en zout.
  • Meng dit goed door elkaar en voeg de ontdooide mosselen erbij.
  • Zorg dat alle mosselen goed onder de marinade zitten.
  • Verdeel de mosselen in een ovenschaal.
  • Strooi de Parmezaanse kaas erover en daarover heen het panko paneermeel.
  • Plaats de schotel onder een hete gril voor 10 minuten of in een hete oven van 180 graden.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 14    Gemiddelde: 3.1/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *