Gekookte mosselen “Tre Verde”

20150708_173942

 

“I want muscle” zong Diana Ross ergens begin jaren 80. En wie niet zo best de Engelse taal beheerste, dacht al gauw dat deze wereldster over dit prachtige schelpdier zong. De videoclip maakte het snel duidelijk dat het om wat anders ging 🙂

Ze zijn er weer “Zeeuwse mosselen” en ze zijn heerlijk. Ik heb mijn eerste portie al op het zal niet de laatste worden. Het gerecht wat ik gemaakt is makkelijk  en binnen 15 minuten op tafel. Lekker met drie groene verse kruiden: basilicum, peterselie en selderie.
Je kan er frietjes bij serveren of lekker boerenbrood met echte boter.

Gekookte mosselen "Tre Verde"

Ingredients

  • Voor 4 personen
  • 4 kilo mosselen
  • 1 bol knoflook
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 handvol verse selder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 glas witte wijn
  • 100 gr echte boter

Instructions

  • Spoel de mosselen goed af.
  • Verwijder de open mosselen die niet meer vanzelf dicht gaan.
  • Doe ze in een grote pan
  • Snijd alle groente in stukjes en voeg deze bij mosselen.
  • Pers 3 tenen knoflook op de mosselen.
  • Doe de rest van de teentjes met het schilletje erbij.
  • Boter, peper en de wijn erbij.
  • Kook de mosselen in circa 10 minuten gaar, maar niet te gaar.
  • Schud de mosselen goed op of schep ze om met een schep.
  • Zodra ze open gaan en mooi bol in de schelp zitten zijn ze klaar.
  • Serveer met brood of frietjes.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *