Gemarineerde gerookte sprotjes

IMG_20150905_194046

“Gerookte sprot” is vaak een vaste gast in mijn koelkast. Ik koop altijd een volledig pakket van 1kg niet schoongemaakt. Het is even werk om ze schoon te maken en te fileren, maar je kan er dagen van genieten. Heb je daar geen zin in, dan koop je ze gefileerd bij de visboer.

Je kan met de filetjes een nog lekkerdere tapas maken. Gemarineerd in wijnazijn salie en knoflook. Heerlijk op een toast bij een biertje of een glas witte wijn.

20150815_140402

Hier het receptje..

Gemarineerde gerookte sprotjes

Prep Time: 15 minutes

Total Time: 15 minutes

Ingredients

  • 250 gram gerookte sprotfilets
  • 4 salie blaadjes
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • witte wijnazijn circa 100ml ( genoeg tot alles onderstaat)
  • 1 geperste teen knoflook
  • Een bakje met deksel om alles in te bewaren

Instructions

  • Meng de witte wijnazijn met de peper en de knoflook.
  • Leg op de bodem van het bakje 2 salie blaadjes, leg de sprot erop en giet de wijnazijn erover.
  • Zorg dat alles onder gedompeld is. Leg de 2 andere salie blaadjes er bovenop.
  • Sluit goed af en plaats het minstens 48 uur in de koelkast.
  • Eet smakelijk!!
  • Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *