Gerookte zalm taart met kwark limoen dip

IMG-20150811-WA0003

 

Geïnspireerd door een amuse die ik kreeg in Frankrijk heb ik de “gerookte zalm taart” gemaakt. De amuse die ik kreeg in Frankrijk, was een lekkere luchtige gerookte zalm muffin.
Het zat al wat langer in mijn hoofd om zoiets te maken. Geen muffins, maar een heerlijke hartige taart is het geworden. Ik heb er een frisse kwark dip bij gemaakt. Zalig!!

Gerookte zalm taart met kwark limoen dip

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 40 minutes

6 personen

Ingredients

  • Voor de taart:
  • 100 gram gehakte gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 50 ml room
  • 2 eetlepels fijn gehakte ui
  • peper en zout naar smaak
  • Voor de kwark dip:
  • 100gram kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel verse dille
  • peper en zout

Instructions

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Klop de eieren samen met de room en zachte boter.
  • Voeg de gehakte zalm, gesnipperde ui en maak op smaak met peper/zout en meng goed door elkaar. Voeg nu de bloem erbij en meng alles nog is goed door elkaar.
  • Vet een taartvorm in van 20 of 23 cm en verdeel het deeg erin.
  • Bak de taart in circa 20 tot 30 minuten gaar en lichtbruin.
  • Meng in een kom de kwark met limoensap, olijfolie, dille, peper en zout.
  • De taart wat laten afkoelen of mag zelfs koud worden voor het serveren.
  • Snijd voor ieder een taartpunt af en geef hierbij een flinke lepel van de kwark dip erbij.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *