Gestoofde kabeljauw

20150901_185748

 

Als ik bij de visboer ben, dan koop ik meestal een grote moot kabeljauw. Het is een vis waar je superveel mee kan doen. Hij is stevig van structuur en heeft een lekkere smaak.
Meestal sta ik voor de vitrine al te bedenken wat ik er mee ga doen. Maar tegenwoordig val ik vaak terug op mijn stoofpot met kabeljauw. Wellicht omdat ik te lui ben. Het is zo makkelijk om alles in een potje te gooien en lekker zijn gang te laten gaan op het vuur.

Ik kan je deze gestoofde kabeljauwmoot van harte aanbevelen.

Gestoofde kabeljauw

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 28 minutes

4 personen

Ingredients

  • 1 moot kabeljauw van 1 kg
  • 70 gr boter
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • flinke bos gesnipperde peterselie
  • sap van halve citroen
  • 1 glas witte wijn
  • peper zout en nootmuskaat naar smaak

Instructions

  • Doe alle ingredi├źnten met de kabeljauwmoot erboven op in een pan.
  • Breng aan de kook en laat dit 20 minuten sudderen.
  • Serveer dit met aardappelpuree of gekookte aardappelen en een lekker groene salade erbij.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 3/5]

     

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *