Mini Workshop: Gevulde courgettes met gehakt

Een van de favoriete gerechten van mij dochter, “gevulde courgette met gehakt”. Vaak vaste prik op vrijdag als ze niet op stap moet, want er zit best wat knoflook in. In een club (vroeger heette dat gewoon, de Disco) met harde muziek, is het niet prettig converseren als je ruikt naar een gaslek 🙂
Meestal serveer ik er alleen wat chips en/of stokbrood bij en voor de rest niets. Maar rijst of een aardappel kan ook natuurlijk.

Ik heb er een “Mini workshopje” video van gemaakt. Zo kan je vanaf de tablet of i-pad het gerecht maken. Uiteraard hieronder het recept om eventueel uit te printen.

Gevulde courgettes met gehakt

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 50 minutes

6 personen

Ingredients

  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 1 theelepel peper
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 100 gram paneermeel
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • 1,5 kg half om half gehakt
  • 10 geperste tenen knoflook ( mag ook minder)
  • 6 courgettes van circa 25 a 30 cm

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 gr
  • Meng de eieren, kruiden en geperste knoflook in het gehakt.
  • Voeg melk en paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft.
  • Sprenkel olijfolie in een grote ovenschaal.
  • Schraap het binnenste gedeelte met een lepel eruit en verdeel dit in de ovenschaal.
  • Daar komen straks de gevulde courgettes op te liggen.
  • Vul de courgette met het gehakt, verdeel ze in de ovenschaal.
  • Strooi er paneermeel over en besprenkel met olijfolie.
  • Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en bak de courgettes op 180 graden in 40 a 45 minuten gaar.
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *