In Limoen gegaarde Tonijn met Zeekraal

20150530_162842


Ik heb dit als amuse gemaakt, “In limoen gegaarde tonijn met zeekraal”. Maar het kan ook als voorgerecht of lunch. Dan maak je de portie wat groter. Ik bedacht dit gerechtje toen ik bij Magnus de viswinkel een Bonito tonijn zag liggen. Niet zo’n grote joekel, maar een vis van circa twee kilo. Een stukje verder in de vitrine lag ook zeekraal.  Tja, dat huwelijk was snel geregeld.
Niks moeilijk aan, supersnel gemaakt en heerlijk. Geloof me, als je dit voor je familie of vrienden als hapje neerzet. Ga je score.

Allez!  Aan de slag!!

Kijk hier voor een impressie van de bereiding:

In Limoen gegaarde Tonijn met Zeekraal

Ingredients

  • Voor 4 personen - Bereiding 20 min.
  • 500 gr Bonito tonijn filet of gewone tonijn filet
  • sap van 2 limoenen
  • 100 gr zeekraal
  • snufje zwarte peper en grof zeezout

Instructions

  • Snijd de tonijn filet in blokjes van circa 2 a 3 cm.
  • Leg ze in een amuse lepel of potje.
  • Pers er limoen overheen.
  • Snijd nu de zeekraal in fijne snippers.
  • Beetje grof zout en beetje zwarte peper erover
  • Zeekraal snippers en een partje limoen erop
  • Plaats de amuse minstens een uur voor het serveren in de koelkast.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *