Keltisch Zeezout

Ik gebruik al circa 20 jaar Keltisch zeezout in mijn gerechten, er komt bij ons geen ander zout in huis. Ja! om op de stoep te strooien als het gesneeuwd heeft.

Ik kan het omschrijven hoe het smaakt maar dan kom ik tekort in mijn woorden. Je moet dit gewoon proeven, je wil dan niets anders meer. Geloof me!

Voor een recept met een Keltische zeezout korst, kijk dan hier:
Zalmfilet in een korst van Keltisch zout

Breizh Import is een klein familiebedrijf, dat opgericht is in 2004. ‘Breizh’ verwijst naar het Bretonse woord voor Bretagne, de Franse provincie waarin de zoutstreek Guérande zich bevindt. Pascal Pichon, de eigenaar van Breizh Import, komt oorspronkelijk uit het plaatsje Batz-sur-Mer in de buurt van Guérande. Hij is getrouwd met een Nederlandse vrouw en neergestreken in Zwolle, de thuisbasis van Breizh Import.

Pascal importeert het zout van zijn broer, Patrick Pichon, een kleinschalige zoutwinner in Batz-sur-Mer/ Guérande. De twee broers delen dezelfde passie voor zout, het ‘witte goud’ en voor Guérande, het ‘witte land’.

Wil je meer weten of Keltisch zout bestellen, ga dan hier naar de website

1012468_216018205237167_354440246_n 1479324_216018218570499_1617271699_n 10565255_371442823028037_5025511797334643771_n 11893861_450019711837014_1805838049161945535_o

B

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *