Kervelsoep

20150919_134429

Een echte klassieker “Kervelsoep”.  Met gehaktballetjes erin, zelf gemaakte kippenbouillon en als je dat lekker vind een scheutje room. Een dikke boterham met echte boter erbij en je hebt een ultiem genot moment. Ik zie kervel niet vaak in de supermarkt liggen, maar wellicht wel te bestellen. Als je het nog nooit hebt geprobeerd, nodig ik je uit om dit recept is uit te proberen.

20150919_131248

 

Kervelsoep

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 10 minutes

Total Time: 25 minutes

4 personen

Ingredients

  • 100 gr verse Kervel fijn gesnipperd
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 200 gr gekruid half om half gehakt ( gehaktballetjes)
  • Eventueel room

Instructions

  • Breng de bouillon aan de kook. Maak ondertussen van het gehakt kleine balletjes.
  • Was en snipper de kervel fijn.
  • Voeg de gehaktballetjes aan de kokende bouillon toe en kook zdeze circa 5 min.
  • Voeg de kervel toe en kook nog 1 minuut.
  • Voeg wat room toe indien gewenst.
  • Eet smakelijk!!!
  • Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *