Kipsaté taugé sperziebonen

IMG_20150913_191756-01

Kipsaté taugé en sperziebonen, uiteraard met een heerlijke zelf gemaakte pindasaus erbij.
Lekker door de weeks gerechtje en snel klaar. Ik heb hier ook zelf gemaakte kipkruiden gebruikt. Ja! die kan je ook zelf maken “kipkruiden” Niks moeilijk aan en hier weet je dan ook meteen dat er verder geen troep inzit.

20150913_171320

Kipsaté taugé sperziebonen

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 15 minutes

Total Time: 30 minutes

2 personen

Ingredients

  • kipkruiden: (voor meerdere keren te gebruiken)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uipoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel nootmuskaat gemalen
  • 1/2 eetlepel zwarte peper gemalen
  • Meng alles goed door elkaar en bewaar in een droog potje.
  • 2 boeren scharrel kipfilets
  • 1 eetlepel zelfgemaakte kipkruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 in water geweekte satéstokjes
  • 300 gram sperziebonen
  • 200 gram taugé

Instructions

  • Snijd de kipfilets in stukken van 3 cm, zorg dat ieder 3 stokjes heeft met dezelfde hoeveelheid kip. wrijf ze in met de kipkruiden en 1 eetlepel olijfolie. Als het kan doe je dit een dag van te voren en laat je de kip met de kruiden in de koeling marineren.
  • Verdeel het kipvlees aan de in water ( 10 min) geweekte satéstokjes.
  • Doe een paar druppels olijfolie in een pan en bak de saté aan beide kanten gaar.
  • Neem een ander bakpan of wok en roerbak met een eetlepel olijfolie de sperziebonen en taugé voor 5 min.
  • Serveer hier rijst en pindasaus bij.
  • Eet smakelijk!!
  •  

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *