Kokos Curry Ribs

20150613_183144“Kokos Curry Ribs” Soms kan je zin hebben om is lekker te kluiven. Spareribs bijvoorbeeld, maar er zit zo weinig vlees aan. Ik koop altijd vleesribben, krabbetjes worden ze ook wel is genoemd. Ze gaan vaak in de Erwtensoep. Wel deze krabbetjes zijn heerlijk om te marineren en te bakken in je oven.

Dit gerecht is wat Aziatisch getint. Gember, kokos, komijn enz.. een mooi curry badje om deze ribs in te marineren. Zorg dat ze minstens 24 kunnen marineren. Je wordt beloond voor je geduld, geloof me.  Serveer er een frisse salade van komkommer bij en brood, een Turks brood bijvoorbeeld. Je kan ze ook invriezen en later als tapas bij een biertje serveren.

Kijk maar…, in ieder geval als ik ze hier maak, leven ze niet lang 😉

Impressie van de bereiding:

Kokos Curry Ribs

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 1 hour

Total Time: 1 hour, 30 minutes

6 personen

Ingredients

  • 2 kilo vleesribben varken
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel kaneel poeder
  • 1 eetlepel komijn poeder
  • 1 eetlepel sambal
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels vers gesneden gember
  • 10 tenen knoflook
  • 1 grote of 2 kleine uien gesneden
  • 1 eetlepel zeezout

Instructions

  • Marineren:
  • Snijd de ribben in stukken, telkens met een botje erin of laat het de slager doen.
  • Doe alle ingrediënten (m.u.v. het vlees) in een mixer/blender en mix alles tot een homogene massa.
  • Meng deze kokos curry met het vlees, zorg dat alles goed inder de marinade zit.
  • Je kan het in een plastic zak of kom doen. Zet deze minstens 24 uur in de koelkast.
  • Bereiden:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de ribben met de marinade in een grote ovenschaal. Bak ze een half uur in een hete oven van 180 graden, draai ze dan om en laat ze nog eens een half uur bakken tot ze mooi bruin zijn. Let tussendoor wel op of er niets verbrand. Draai ze dan eventueel wat vaker om.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *