LAMSOOR FETA TOAST OP EEN BEDJE VAN PORTOBELLO CHAMPIGNON

Naturelle Look Photography - ff proeve zeekraal d009 lr

 

In dit gerecht gaan we aan de slag met Lamsoor geteeld op Zeeuwse bodem bij Saeftinghe Zilt. Samen met de teler Jean-Pierre van Wesemael heb ik een heerlijke lunch salade gemaakt. Met Feta en Portobello champignons (kan ook met gewone grote champignons).
Dit was ook weer een culinaire reportage die we in opdracht voor Lekker Regionaal Product hebben gemaakt.

In deze impressie van de bereiding zie je eerst een bereiding met Zeekraal. Dat recept kan je hier bekijken.

LAMSOOR FETA TOAST OP EEN BEDJE VAN PORTOBELLO CHAMPIGNON

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereidingstijd circa 15 tot 20 min
  • 300gr lamsoor
  • 4 portobello champignons of grote champignons
  • 4 sneetjes brood voor toast (liefst bruin)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 rode zoete punt-paprika
  • 1 eetlepel honing
  • 200gr feta of geitenkaas
  • peper en zout naar smaak

Instructions

  • Rooster in een pan de pijnboompitten. Als de pijnboompitten bruin worden, pan van het vuur halen en leg de pitten apart. Gebruik dezelfde pan van de pitten om het brood in te roosteren, zo komt de smaak van de pitten in het brood. Voeg er olijfolie bij en rooster het brood bruin aan 2 zijden. Leg dit ook apart. Bak nu de portobello’s in dezelfde pan bijna gaar of leg ze 10 min in een hete oven van 180 graden. Snij ui en knoflook fijn, fruit dit zachtjes in wat olijfolie in een pan. Voeg de lamsoor toe en roerbak dit 5 minuten. Haal het van het vuur. Leg nu de toast op een bord, daarop de portobello met de holle kant naar boven. Leg de lamsoor erin en bouw verderop met fetakaas in stukjes, ringen punt paprika en pijnboompitten. Honing, peper en zout en wat olijfolie erover gieten en klaar.
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *