Mediterraanse olijf salade

IMG-20150624-WA0005

 

Als ik naar de exotische markt in Antwerpen ga, dan kijk ik mijn ogen uit.
Zoveel kleuren en geuren. De Marokkanen zijn er goed vertegenwoordigt met groenten, fruit, vlees, olijven en noten. Wellicht zal je het wel een keer gezien hebben, dat ze grote schalen hebben met allerlei soorten olijven. Met pit zonder pit, zwarte, groene, grote en kleine, gevuld of gemixt met groenten en feta. Als je niet naar die markt kan, heb ik nog wel een recept om zelf zo een olijven mix te maken. We maken er gelijk een salade van, die je bij zowel vlees, vis of als tapas kan serveren.

IMG-20150624-WA0011-01

 

Mediterraanse olijf salade

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereidingstijd: 15 min
  • Totaal 1 kilo ontpitte olijven, varieer naar keuze met groene, zwart en gevulde.
  • 1 potje gedroogde tomaten in olie
  • 1 potje kappertjes
  • 1 rode paprika
  • 4 stengels bleekselderie
  • handvol gesnipperde peterselie
  • handvol gesnipperde korianderblad
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 5 eetlepels olijfolie

Instructions

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Doe in een grote mengkom alle uitgelekte olijven.
  • Snijd de gedroogde tomaten door de helft en voeg ze toe.
  • Snijd de paprika en bleekselderie in blokjes van 2 cm en voeg deze ook toe.
  • Olijfolie, oregano, peterselie, korianderblad, kappertjes en pijnboompitten toevoegen en alles goed mengen. Je kan ook nog eventueel blokjes feta of mozzarella toevoegen.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 3    Gemiddelde: 4.3/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *