Paksoi feta salade

20150715_173230 (1)

Dit was weer zo een moment, “wat eten we vandaag” Eerst even kijken wat we nog in huis hebben. Een Paksoi, rode zoete puntpaprika, blokje Feta, cherry tomaatjes….daar kunnen we al wat mee. Een komkommer en een pot Griekse yoghurt lachen mij ook vriendelijk toe in de koelkast. We zijn goed op weg. Terwijl ik de gewassen Paksoi in stukjes begin te snijden, denk ik na wat deze salade nog kan hebben. Mmm,… ik heb nog ergens een blikje zwarte olijven en kidney boontjes, volgens mij kunnen die het wel vinden met Paksoi en Feta. Ik denk dat het met dit smakelijke dreamteam voor vanavond wel goed zit.

De komkommer doe ik grof raspen en knijp het vocht eruit. Ik meng een paar eetlepels olijfolie, een teentje geperste knoflook, goed wat zout, peper en een snuf gedroogde oregano door de Griekse yoghurt. De uitgeknepen komkommer mag zich ook voegen in deze romige oase van zaligheid die ze in Griekenland “Tzatziki” noemen.

De gesneden paksoi en paprika gaan als eerste in de slakom. De door de helft gesneden cherry tomaatjes volgen samen met de uitgelekte kidney boontjes en olijven.
Iedereen krijgt een douche van olijfolie gemengd met zeezout, peper en gedroogde oregano.
Na dit kleurrijke pallet goed door elkaar te hebben gemengd, verzoek ik de Feta blokjes bovenop plaats te nemen. Een zwarte olijf op de top van de Feta berg maakt een sierlijk buiging en laat me weten dat ze geserveerd kunnen worden…….

En dat laat ik me geen twee keer vertellen…  😉

Paksoi feta salade

Ingredients

 • Voor 4 personen - bereiding 15 min
 • 1 paksoi in stukjes
 • 1 rode zoete paprika
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 200 gr kidneybonen uit blik
 • 200 gr zwarte ontpitte olijven
 • 10 cherry tomaatjes door de helft gesneden
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • 200 gr feta kaas in blokjes
 • peper en zout naar smaak

Instructions

 • Meng alle ingrediënten m.u.v. de feta kaas in een grote slakom.
 • Snijd de feta in blokjes van circa 1 cm en leg deze op de salade.
 • Druppel er nog wat olijfolie over en een snufje gedroogde oregano.
 • Serveer dit als een maaltijd salade of bij gegrilde vis of kip.
 • Eet smakelijk!!!
 • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

   

  Please follow and like us:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *