Pasta olijven en basilicum

IMG-20150703-WA0003

 

Herken je dit? Thuiskomen van je werk, drukke dag gehad en je bent moe.  “Wat gaan we eten” spookt al een tijdje door je hoofd. Het liefst zou je wat willen bestellen en op de bank ploffen. Kan ook lekker zijn. Maar dat kost weer extra centjes en het is altijd de vraag wat hebben ze in je eten gestopt. Even doorbijten dus. Ga voor pasta..simpele pasta.. die is ook meestal het lekkerst. Met dit gerecht ben je zo klaar (10 min) en waan je je even ergens in Italië.

Pasta olijven en basilicum

Ingredients

  • Voor 2 personen - 10 minuten
  • 200 gr spaghetti
  • 200 gr olijven zonder pit en eventueel met een vulling naar keuze
  • Handvol basilicum gesneden
  • 3 geperste tenen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructions

  • Breng water aan de kook in een hoge pan voor de pasta.
  • Volg de kookinstructies van de pasta (meestal 8 min koken)
  • Verhit de olijfolie in een bakpan of hapjespan.
  • Fruit de uisnippers en de knoflook even glazig en voeg dan de rest van de ingrediënten erbij.
  • Roerbak alles 5 minuten en haal het van het vuur.
  • Giet de gare pasta af en verdeel over 2 borden.
  • Verdeel daarover de olijven basilicum mengsel.
  • Parmezaanse kaas erover en klaar!
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *