Pasta paksoi

IMG_20150820_175119

 

“Pasta paksoi” verrassend lekker!  Ik heb een pesto gemaakt met een basis van; paksoi, bleekselderie, groene olijven, basilicum en kappertjes. Dit moet je echt is maken, uiteraard weer in no-time op tafel. Het is vegetarisch maar je kan hier natuurlijk ook een stukje vis of kip bij serveren.

Pasta paksoi

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 10 minutes

Total Time: 25 minutes

4 personen

Ingredients

  • Pasta voor 4 personen
  • 1 groot blad paksoi met steel
  • 1 stengel bleekselderie
  • 1 bosuitje
  • handvol basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 30 groene ontpitte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels gemalen Grana padano kaas
  • 5 eetlepels olijfolie

Instructions

  • Breng water aan de kook voor de pasta.
  • Snijd de paksoi, bleekselderie, bosui, basilicum en knoflook in stukken.
  • Mix met een staafmixer de olijfolie, knoflook, zeezout, peper, 1 eetlepel kappertjes en 20 olijven tot een vloeibare massa. Voeg nu beetje bij beetje alle groente erbij en de Grana padano kaas. Indien nodig voeg je nog wat extra olijfolie erbij om het smeuïger te maken.
  • Mix alles tot een mooie groene pesto en meng de resterende olijven en de kappertjes erbij
  • Meng deze pesto door de pasta en serveer er wat extra Grana Padano kaas bij.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 2    Gemiddelde: 3.5/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *