Pasta quattro pezzi

20150730_173654

 

“Pasta Quattro Pezzi”…Betekend niet meer dan pasta met vier stuk,  in het Italiaans.
Maar als ik dit gerecht spaghetti met vier stuks zou noemen. Dan klinkt dat niet echt.
Daarom in het Italiaans. Zeg het maar is hard op en dan een beetje het Italiaans accentje erbij… “Pasta Quattro Pezzi”  Ok, Capicsi?

Eigenlijk ben ik al langer aan het typen, dan de bereidingstijd van dit heerlijk receptje.
De saus die ik gemaakt heb, is ook een prima tapenade voor op een stokbroodje.
Vier hoofd ingrediënten ( quattro pezzi) gedroogde tomaatjes in olie, olijven, paprika, en Grana padano.

Binnen 20 minuten op tafel!! Dus makkelijk voor door de week 😉

 

Pasta quattro pezzi

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 10 minutes

2 personen

Ingredients

  • 1/2 paprika in stukjes
  • 100 gram olijven
  • 80 gram gedroogde tomaten uitgelekt (potje in olie)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen knoflook
  • 50 gram Grana Padano of Parmezaanse kaas
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 200 gram spaghetti
  • Benodigdheden:
  • Pan om spaghetti in te koken.
  • Een bakpan
  • Blender of staafmixer

Instructions

  • Breng water aan de kook voor de spaghetti.
  • Snijd ondertussen de ui, 2 tenen knoflook en paprika.
  • Doe 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de circa 5 minuten de ui, 2 tenen knoflook, paprika en Italiaanse kruiden. Doe in hoge maatbeker de gedroogde tomaten, olijven,Grana Padano,1 teen knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Voeg de gebakken ui, knoflook en paprika toe en blender alles tot een mooie oranje tapenade.
  • Giet de spaghetti af en meng de tapenade er door.
  • Serveer met nog wat extra Grana Padano en een beetje olijfolie.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *