Pasta scampi curry

IMG-20150823-WA0001

 

Pasta scampi curry dat kiezen we meestal als we bij “Pasta Hippo Vino” in Antwerpen gaan eten. Als je in Antwerpen bent en je wil lekker eten. Ga dan daar een lekkere pasta eten.
Gewoon doen, het is er super!! Uiteraard maak ik graag onze favorieten na.
Hier mijn versie van deze verrukkelijke pasta.

Pasta scampi curry

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 15 minutes

Total Time: 45 minutes

4 personen

Ingredients

  • 1 kg ongepelde scampi's
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 geperste tenen knoflook
  • 2 eetlepels curry poeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 ml water
  • 50 gr boter
  • 1/2 theelepel peper en 1/2 eetlepel (Keltisch) zeezout
  • 1 eetlepel bloem
  • pasta voor 4 personen

Instructions

  • Doe de olijfolie in een hoge pan en fruit hier de ui en de helft van de knoflook in.
  • Voeg de ontdooide en uitgelekte scampi's erbij. Roerbak dit circa 2 a 3 minuten en voeg dan het water, peper en zout erbij. Breng aan de kook en laat dit circa 15 minuten sudderen.
  • Haal van het vuur en laat het verder afkoelen. Het beste is om dit een dag v.t.v. te maken.
  • Dat komt de smaak ten goede.
  • Zeef de scampi's uit de afgekoelde bouillon pel ze en leg ze apart en koel
  • Smelt de boter in een hoge pan en voeg de curry poeder erbij. Bak dit zachtjes voor circa 1/2 minuutje. Voeg de bloem erbij en meng dit door elkaar.
  • Voeg langzaam de gezeefde bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe de scampi's en de knoflook erbij en laat dit nog een minuutje koken.
  • Breng water aan de kook voor de pasta en klaar!
  • Eet Smakelijk!!
  •  

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *