Pavlova

20150712_163432Kijk dat krijg je nu. Als je een Vlaamse appeltaart maakt en voor de banketbakkersroom alleen maar eidooiers nodig hebt. Dan hou je eiwitten over. Neen, die gooi je niet weg, daar maak je schuimgebak van of Meringue.  Ik heb er een Pavlova taartje van gemaakt.
Eigenlijk is dit ook zo simpel om te maken. Je moet zorgen dat je goed ontvette schalen en keukengerei gebruikt. Als je een keukenmachine hebt is dat superhandig. Verder is het de oven die het afmaakt. Beetje geduld (duurt circa 1,5 uur) om het schuimgebak te laten drogen.

Gebruik vers fruit. Ik heb ananas, suikermeloen, pitloze druiven, bosbessen en rode bessen gebruikt. Waarom?.. Omdat ik dat toevallig in huis had. Maar je kan het met alle fruit doen. Wat je lekker vindt. De bessen had ik nog in mijn moestuin staan.

Verse slagroom kloppen, laten opstijven (half uurtje) in de koelkast en je kan beginnen  met het bouwen van je Pavlovaanse toren van genot.
Succes!

Pavlova taartje

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereiding 20 minuten - oven 1,5 uur
  • Voor het schuimgebak:
  • 6 eiwitten
  • 250 gr suiker
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel maizena
  • Slagroom:
  • 400 ml room
  • 4 afgestreken eetlepels poedersuiker
  • Vers fruit naar wens
  • Mixer en bakpapier

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  • Begin in een goed ontvette kom of keukenmachine de eiwitten stijf te kloppen.
  • Voeg beetje bij beetje de helft van suiker en daarna de azijn en de maizena erbij.
  • klop nog een minuut en voeg dan de rest van de suiker toe.
  • Het schuimbeslag moet stevig en luchtig aanvoelen.
  • Als je de garde eruit haalt moeten er stevig pieken blijven staan.
  • Spuit of schep het schuimbeslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak 4 rondjes van circa 15 tot 20 cm doorsnee.
  • Met eventuele overschot kan je kleintjes maken voor bij de koffie of thee.
  • Laat het schuimbeslag ongeveer 1,5 in de oven drogen.
  • Klop ondertussen de room met de poedersuiker tot slagroom.
  • En plaats deze in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd het vers fruit in blokjes.
  • Bouw de Pavlova op als volgt:
  • Schuimgebak, slagroom, vers fruit, schuimgebak, slagroom en vers fruit.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

     

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *