Plukbrood mozzarella en olijven

20150810_171544

 

“Plukbrood mozzarella en olijven” eigenlijk en opgerolde Focaccia met vulling. Ooit een keer gezien jaren geleden in een programma van Jamie Oliver. Een plaat met brooddeeg en daar werden restanten van pasta in opgerold. In stukken gesneden en op de kant gebakken. Heerlijk! In deze versie is de vulling met ansjovis, olijven, kruiden en mozzarella.

20150810_15342120150810_153602_HDR

20150810_15390920150810_170431

Plukbrood mozzarella en olijven

Prep Time: 1 hour, 15 minutes

Cook Time: 40 minutes

Total Time: 1 hour, 55 minutes

15 personen

Ingredients

  • Voor het deeg:
  • 1 kg bloem
  • 3 zakjes droge gist of 30 gr verse gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels (Keltisch) zeezout
  • 600 ml lauw water
  • Voor de vulling:
  • 170 gr groene olijven zonder pit
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 15 gr gesneden korianderblad
  • 2 eetlepels verse gesnipperde rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 x blikjes (46 gr) ansjovis in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 x mozzarella in stukken van circa 3 cm
  • 8 eetlepels olijfolie

Instructions

  • Start met het deeg te maken. Doe in een kom of mixer de bloem.
  • Maak een kuiltje in het midden en meng met een vork de gist, suiker en wat water met elkaar.
  • Strooi het zout aan de randen van de kom. Begin vanuit het midden te mengen en voeg het water toe. Je zal nu er met de handen in moeten. Kneed het deeg goed door elkaar en kneed minstens 5 minuten lang tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Zet het deeg in een kom afgedekt met keukenfolie op een warm plekje. Laat het minstens een half uur rijzen tot het dubbel zo groot is.
  • Ondertussen kan je de vulling maken.
  • Meng alle ingrediënten samen in een kom. Klaar!
  • Haal het gerezen deeg uit de kom en sla het plat op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Kneed het deeg nog even goed en rol het daarna uit met een deegroller.
  • Zorg dat je een deegplaat van minstens 30 cm x 40 cm rolt.
  • Verdeel nu het mengsel erop zorg dat overal een beetje van alles ligt.
  • Rol het deeg met de vulling op tot een grote worst.
  • Snijd de rol in plakken van circa 7 a 8 cm hoog.
  • Leg ze met de gesneden kant op een ingevette bakplaat of grote ovenschotel.
  • Laat de rollen nu nog minstens een half uur op een warm plekje rijzen.
  • Bak het plukbrood in een voorverwarmde oven voor circa 40 minuten op 180 graden.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *