Pruimentaart

IMG_20150913_111958

 

Het stond er al een paar dagen, een schaal met pruimen en onaangetast.
Wellicht dachten we allemaal hetzelfde “ze zullen nog wel zuur zijn”.
Voor je het weet zijn ze te rijp en wil niemand ze meer. En dat wil ik voor zijn.
Dus ja, wat maak je dan “Een pruimentaart” natuurlijk.

Ik heb niet te moeilijk gedaan, gewoon appeltaart bodem met pruimen.
Super simpel en super makkelijk!

20150913_10132920150913_101314

20150913_10223120150913_102348

Pruimentaart

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 40 minutes

Total Time: 60 minutes

8 personen

Ingredients

  • Voor de vulling:
  • 1 kg pruimen in 4 delen gesneden
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels Madeira of Sherry
  • 50 gram suiker
  • Voor het deeg:
  • 300 gram bloem
  • 175 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren

Instructions

  • Meng de pruim partjes met kaneel, suiker en Madeira in kom.
  • Doe dit in een pan en roerbak dit even ( 5 min) tot de suiker sliertjes maakt.
  • Haal de pruimen van het vuur en verwarm de oven op 200 graden voor.
  • Meng de bloem, boter, suiker en eieren goed samen tot een deeg.
  • Haal er 200 gram af voor het deegraster te maken en verdeel de rest over de bodem en rand van een hoge taartbodem. Voeg het pruimenmengsel in de taart en maak een raster van het apart gehouden deeg. Rol met je handen lange worstjes en verdeel ze over de taart.
  • Bak de taart in circa 40 a 45 min gaar op 180 graden. Kijk regelmatig dat het deeg bovenop niet aanbrand.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *