Specunella’s

IMG_20150724_194600

Een koekje van eigen deeg “Specunella’s”…

Het koekje van ffProeve… een speculaasje versiert met een nootje, simpel, krokant en vooral lekker. Ik zie het al voor me. BREAKING NEWS!  “ffProeve… verovert de koekjeswereld met zijn Specunella’s”

We beginnen maar gelijk bij ” De Wereld draait door” (DWDD), Matthijs van Nieuwkerk likt zijn vingers live af, terwijl Marc-Marie Huijbregts etend van zijn stoel valt. Ali B die naast hem zit, kan zijn emoties niet bedwingen en begint spontaan stilletjes te huilen en een Specunella rap te maken. Op de achtergrond staat Erik Scherder te vertellen, wat er gebeurt in de hersenen, als de Specunella de tong raakt. Jan Mulder heeft op dat moment maar één ergernis, de schaal met Specunnela´s is leeg. Het programma wordt voortijdig afgebroken, omdat er spontane schermutselingen uitbreken vanwege een tekort aan Specunella’s. Een extra nieuwsuitzending van de NOS volgt daarop.

Na deze uitzending van DWDD is het niet meer te houden. De kranten, magazines en blogs hebben het maar over één ding. “de Specunella”! Iedereen wil het en/of er deel van uitmaken.
Diverse producenten vragen toestemming om er bijvoorbeeld; ijs, smeerpasta, boter, shampoo, zeep of zelfs een plant van te mogen maken.

In de mode wereld blijft het ook niet stil. Menig ontwerper grijpt zijn kan en creëert allerlei kleding naar dit heerlijk koekje. Er is zelfs een bikinilijn ontworpen, waaronder een heuse Specunella string met afneembare noten. Zo kan je elke dag een nieuwe noot dragen. Maandag schijnt een goeie dag voor Walnoten te zijn…

In Griekenland (“Danny”….?) gaan er (“Danny,… Danny”…?)  zelfs geruchten dat de Specunella misschien (“Dannyyyyyy wordt wakker!! “….)  wel de euro gaat vervangen. He!?…Wat??

Oh!…oooh!!…..dus toch aan het dromen… ach ..het had mooi kunnen zijn!
In ieder geval heb ik het recept nog uit de droom mee gekregen.

Succes ermee, het is een heerlijk koekje! 😉

 

Specunella's

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 15 minutes

Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 150 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 80 gram bruine suiker
  • 50 gram gemalen pecan, walnoot of amandelen
  • circa 35 stuks van de gebruikte noten voor decoratie op het koekje
  • 1/2 theelepel bakpoeder of baking soda
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel melk

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in kom tot een stevige deegbal.
  • Rol een worst van het deeg van circa 4 cm doorsnee. Snijd er plakken af van 1 cm dik.
  • Verdeel ze op een bakplaat met bakpapier. Druk op elke plak een Pecan noot, amandel of walnoot.
  • Bak de Specunella's 15 minuten op 170 graden af.
  • Laten afkoelen en smullen maar!
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

     

     

     

     

     

     

    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *