Spinazie ovenschotel

20150709_184324

 

Op vrijdagavond doe ik graag nog iets makkelijker dan anders. Meestal gebruik ik maximaal 2 pannen voor een gerecht te bedenken en bereiden. Maar vrijdags minimaliseer ik het graag. Dus het liefst alles bij elkaar in een pan of ovenschotel. En voor dit gerecht gebruik het laatste, een ovenschotel. Dit is een van de favorieten hier in huis. Spinazie schotel met kaas en knoflook. Zelfs onze hond “Saartje” lust het heel graag, maar dat is ook geen normale hond.
Ze lust ook graag augurken!..
Je kan dit gerecht ook als bij gerecht maken, bij een lekker gegrilde zeebaars bijvoorbeeld.

Spinazie ovenschotel

Ingredients

  • Voor 2 personen - Bereidingstijd 20 min
  • 500 gr verse blad spinazie
  • 4 geperste tenen knoflook ( mag ook meer zijn)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 100 gr Grana Padano of Parmezaanse kaas
  • 200 gr geraspte jong belegen kaas
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Panko paneermeel

Instructions

  • Warm de bovengrill in je oven.
  • Als je geen bovengrill hebt, gebruik dan de oven op 200 graden.
  • Neem een grote ovenschotel.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Doe de helft van de spinazie erin.
  • Strooi de helft van de nootmuskaat, peper en Grana Padano erover.
  • Voeg nu de rest van de spinazie erbij en doe de rest van de nootmuskaat, peper en Grana Padano erbij.
  • Verdeel de geperste knoflook en de geraspte kaas over de schotel.
  • Als laatste het panko paneermeel erover verdelen en besprenkelen met olijfolie.
  • 10 minuten onder de grill tot de kaas en panko een mooi bruin korstje vormen.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *