Tarbot Pesto

Naturelle Look Photography - Seafarm Tarbot b009

 

 

Tarbot..een heerlijk visje en wordt tegenwoordig duurzaam gekweekt in Zeeland bij Seafarm. Samen met Adri Bout, eigenaar van Seafarm, hebben we heerlijk gekookt bij zijn bedrijf, gelegen aan de Oosterscheldekering. Wat een prachtige locatie en uiteraard weer in opdracht van Lekker Regionaal Product.

Kijk hier voor een impressie van de bereiding.

Tarbot Pesto

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereidingstijd ±30 min
  • 8 tarbotfilets of schar, schol of tong
  • 250 ml room
  • 1 glas witte wijn
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 250 ml visbouillon
  • bosje fijn gesnipperde peterselie
  • gemalen witte peper
  • 50 gram boter
  • 8 satéstokjes of cocktail prikker (afhankelijk van de dikte van de filets)
  • Voor de Pesto:
  • 60 gram pijnboompitten
  • 3 bosjes verse basilicum (3 plant potjes)
  • 100gram parmezaanse kaas
  • ±6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak

Instructions

  • Bereidingen: Pesto
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een stevige smeuïge pasta.
  • Bereiding Tarbot:
  • Zet een ruime pan op het vuur en smelt de boter hierin.
  • Voeg meteen de gesnipperde ui en knoflook toe.
  • Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de wijn en bouillon toe, breng aan de kook en laat dit 5 a 10 min sudderen. Bereid ondertussen de tarbotfilets. Smeer elke filet aan 1 zijde ruim in met het Pesto mengsel.
  • Rol de filets op en steek er een cocktail of satéstokje door, zodat hij niet meer afrolt. Doe dit bij alle filets. Leg de opgerolde filets in de visbouillon en laat deze circa 10 minuten met een deksel op de pan sudderen.
  • Voeg dan de room en de peterselie toe en laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken.
  • Serveer met aardappelpuree en sla.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *