Thaise gehaktbal

IMG-20151101-WA0001

Een Thaise gehaktbal, voor bij de stamppot of in kleiner formaat als hapje, tapas of tussendoortje. Lekker pittig en tevens fris door de gember en citroengras.

Thaise gehaktbal

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 10 minutes

Total Time: 25 minutes

4 personen

Ingredients

  • 500 gram gehakt half om half
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 eetlepel geperste knoflook
  • 1 eetlepel gesnipperd korianderblad
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel gesnipperde citroengras
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 ei

Instructions

  • Doe het gehakt in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en meng daarin
  • alle ingredi├źnten m.u.v het paneermeel.
  • Meng alles goed door elkaar. Neem een beetje gehakt en gaar het even in de magnetron of pan.
  • Proef er van en voeg nog eventueel wat zout toe. Meestal is het gehakt al gekruid en zorgt de sambal voor genoeg zout smaak.
  • Rol nu ballen van gewenste grote en bak ze in de pan aan alle kanten gaar.
  • Serveer als tapas met zoet zure saus of gewoon bij de stamppot.
  • Eet smakelijk!!
  • Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *