Thaise mosselsoep

Naturelle Look Photography - ff proeve mosselboot e008 lr

 

Dit is een gerecht dat ik gemaakt heb in 2011, op een boot van Prins & Dingemanse te Yerseke. In opdracht voor Lekker Regionaal Product. Hierbij de 2 trailers die we gemaakt hebben. Het vangen van de mosselen en het bereiden van de soep. Als je van Aziatisch houd gecombineerd met een Zeeuws streekproduct, kan ik je dit van harte aanbevelen. En uiteraard niet veel werk.

 

Automatische concepten

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereidingstijd circa 20 min
  • 2 kg mosselen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 1 grote ui
  • 200ml witte wijn
  • 2 stengels vers citroengras
  • 4x steranijs
  • 4x kardemom peul
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel zwarte gemalen peper
  • 1 bosje vers korianderblad
  • 1 kleine paksoi
  • 2 eetlepels verse gember
  • sap van 1 limoen
  • handvol sojascheuten
  • 1/2 venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 400ml kokosmelk

Instructions

  • Neem een grote pan om de mosselen in te bereiden. Snijd ui en knoflook in stukken. Verhit de olijfolie in de mosselpan en voeg de ui, knoflook, steranijs, zwarte peper en korianderzaadjes toe. Roerbak deze een minuutje tot je de kruiden begint te ruiken en de ui en knoflook glazig wordt. Voeg de mosselen en de witte wijn toe. Kook de mosselen in circa 10 min gaar.
  • Snijd ondertussen de paksoi,venkel en paprika in grove stukken. Hak gember, citroengras en het korianderblad in fijne stukjes. Haal de gare mosselen uit de schelp en leg deze apart. Breng het mosselsap weer aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Als het geheel weer kookt voeg dan alle resterende groenten, kruiden en de mosselen toe. Even terug laten opkoken en klaar!
  • Hou je van pikant, voeg dan een rood pepertje toe. Serveer met een witte wijn.
  • Eet smakelijk!!
  • [Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *