ZEEKRAAL – ZALM TARTAAR

Naturelle Look Photography - Zeekraal 2 lr

 

Een mooi en snel te bereiden gerecht, als amuse, lunch of voorgerecht.
Weer met een prachtige zilte groente: Zeekraal. Geteeld door Saeftinghe Zilt in Zeeuws-Vlaanderen. Ik maak een geweldige combi met rauwe zalm en een Thaise prikkel.

Kijk hier voor een impressie van de bereiding.
In dit filmpje zie je ook de bereiding van het recept met Lamsoor en feta.

ZEEKRAAL – ZALM TARTAAR

Ingredients

  • Voor 4 personen - bereidingstijd circa 15 min
  • 400 gram verse rauwe zalm filet (kan ook met gerookte zalm)
  • 300 gr Zeekraal
  • 1 blokje verse gember (circa 4 cm lang)
  • 1 citroengras stengel
  • 1 rood pepertje of 1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • sap van 1 limoen of citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels witte wijn
  • olijfolie en zout naar smaak

Instructions

  • Hak /snij de rauwe zalm filet fijn met een groot mes in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de zeekraal. Doe beide in een grote kom. Voeg nu fijngesneden gember, citroengras en het rode pepert toe. Als je niet zo van pikant houd, gebruik dan zwarte peper. Voeg de limoen, honing en witte wijn toe. Meng alles goed door elkaar. Niet vergeten ff Proeve… en op smaak brengen met wat zeezout. Als het kan, 1 a 2 uur in de koelkast laten marineren. Serveren op een bord. Ik heb enkele stukken PVC pijp van 40mm in stukken van circa 8 cm gezaagd. Perfect om een mooi torentje te creëren. Vul het buisje met zeekraal, zalmmengsel tot circa 1,5 cm onder de rand. Steek enkele hele zeekraalstengels bovenin de toren.Langzaam het buisje optillen en wat over blijft is je torentje. Beetje olijfolie erover heen gieten en klaar ben je.
  • Serveren met toast of stokbrood.
  • [Totaal: 3    Gemiddelde: 2/5]
    Please follow and like us:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *